Lični plan razvoja pruža Vam mogućnost da dobijete sveobuhvatan uvid u sebe i svoje potencijale. Omogućavamo Vam definisanje snaga, slabosti, smernica i puta za dalji rad na sebi.

Kada je u peloponeskom ratu Atinu sravnio sa zemljom persijski car stradala je i velika biblioteka u Delfima. Na žalost, od antičke filozofije nije ostalo mnogo originalnih izvora. Međutim, ono što je bilo uklesano u stubovima nije moglo biti uništeno, a to su dve rečenice koje su po mnogima kraljice antičke mudrosti:

„Upoznaj sebe“

„U svemu nađi meru“

Ove mudrosti i dan danas predstavljaju osnovu za čovekov razvoj duha. Obe ove rečenice predstavljaju postulate za ideje i način rada u Pegasus Centru. U tom smislu, prva rečenica predstavlja osnovu za našu uslugu Lični plan razvoja. Naravno, ova rečenica nikada se ne može ostvariti do kraja jer se čovek konstantno menja, pa iznova upoznaje sebe. Suština i jeste u konstantnom prilagođavanju svetu. Međutim, one bazične crte naše ličnosti, naše psihe, naših emocija, ne menju se mnogo kroz život. To smo mi, one određuju naše biće. Ako uspemo da ovladamo sobom i upoznamo te delove sebe, uspećemo da razvijemo svoje potencijale i živimo kvalitetan život. Lični plan razvoja nudimo kao uslugu upravo iz tog razloga. Ona je za svakoga ko želi da razvija svoje potencijale i radi na sebi, tako što će dobro upoznati sebe, svoje snage i sabosti. Cilj ličnog plana razvoja je osvestiti funkcionalne delove naše psihe i napraviti plan za negovanje istih, kao i osvestiti disfunkcionalne delove i napraviti plan za promenu istih, čime definišemo put ka boljoj verziji sebe.

I susret

Šta procenjujemo?

II Susret