Upoznajte naš tim

Filip Tasić
Msc Psiholog, HR konsultant, Psihoterapeut

Filip Tasić je osnivač i direktor Pegasus Centra. Završio je master studije psihologije u Novom Sadu, od čega je dve godine studija proveo na Univerzitetu u SAD-u (Drake University, Des Moines, Iowa). Nakon fakulteta, završio je Specijalističku edukaciju za psihoterapeuta grupnog-analitičara i bavi se integrativnom psihodinamski orijentisanom psihoterapijom. Pet godina proveo je radeći u HR agenciji Centar za komunikaciju Bjanko, gde je stekao iskustvo Senior HR konsultanta. Najviše voli da radi psihoterapiju i edukacije, gde je u direktnom i intezivnom kontaktu sa ljudima. Svojom harizmom i stručnošću, uspeva na interesantan način da prenese svoje znanje i pomogne ljudima u razvoju njihovih potencijala i prevazilaženju problema. Svoje slobodno vreme voli da provodi sa porodicom i prijateljima, a naročito sa svojom decom. Bivši je profesionalni sportista i rekreativno se bavi sportom.

Vanja Milovac
Psiholog, HR konsultant, TA edukant

Vanja Milovac je završila osnovne studije psihologije na Filozofskom fakultetu, gde trenutno završava i master studije. Edukant je prve godine psihoterapijske edukacije iz Transakcione analize. Tokom studija dve godine je radila kao odbojkaški trener sa decom uzrasta od 7 do 12 godina, zbog čega se i odlučila za razvojno-pedagoški modul na fakultetu. Najviše je zanima rad sa decom i mladima, kao i psihodijagnostika, odnosno psihološko testiranje, u čemu bi i želela da se usavršava. Pored toga, izražava posebno interesovanje za oblasti sportske psihologije i psihoterapije. Vanja je komunikativna, empatična, harizmatična, kreativna i radoznala osoba, spremna da se usavršava i uči. U slobodno vreme voli da se druži i provodi vreme sa porodicom i prijateljima, voli šetnje i boravak u prirodi. Pored odbojke omiljeni hobi joj je fotografija.

Darja Radović
Msc Psiholog, psihoterapeut

Darja je završila master studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, sa kliničko-psihoterapijskim usmerenjem, gde trenutno pohađa i doktorske studije. Edukovana je iz transakciono analitičkog i integrativnog pristupa psihoterapiji, ACT-a (terapija posvećenosti i prihvatanja), Šema terapije i REBT terapije. Poseduje višegodišnje iskustvo u psihološko-savetodavnom i psihoterapijskom radu sa raznim psihološkim problemima kliničkog i nekliničkog domena, koje je stekla angažmanom u Centru za ratnu traumu u Novom Sadu. Pored iskustva u radu sa problemima poput anksioznosti, depresije, raznih vrsta nasilja, obučena je za rad sa ratnim veteranima, osobama sa traumatskim iskustvom, kao i rad sa počiniocima nasilja u partnerskim odnosima. Bila je i realizator psihoedukativnih radionica za roditelje dece sa smetnjama u razvoju. Zaposlena je u Centru za Socijalni rad u Vrbasu. Ima iskustvo u radu sa decom i mladima, odraslima i sa starima. Njeno ukupno radnо iskustvo u pružanju psihološke pomoći je duže od deset godina. U slobodno vreme voli da slika i čita.

Tea Ganić
Psiholog, Psihoterapeut

Tea Ganić diplomirala je psihologiju u Novom Sadu. Nakon inicijalnog usmeravanja u poslovnu psihologiju i rada u dinamičnim biznis okruženjima, otkriva svoju ljubav i afinitet prema psihoterapiji. Na Institutu za mentalno zdravlje Beograda završava edukaciju iz Sistemske porodične psihoterapije, nakon čega dobija nacionalni Sertifikat za psihoterapiju izdat od strane Saveza društava psihoterapeuta Srbije. Tokom godina usavršavanja, stiče praktično i teorijsko znanje iz različitih modaliteta terapije, koje integriše u svoj rad sa širokim dijapazonom izazova u psihoterapijskom poslu. Ima iskustva u radu sa parovima i porodicama, kako u osnaživanju i savetovanju prilikom ranog razvoja i početnih ciklusa konstruisanja zajednice, tako i u podršci i terapiji tokom kasnijih faza. Veliku odgovornost i važnost vidi u podršci čitavom porodičnom sistemu, ali i pojedincima prilikom separacije i razvoda. Individulna terapija je neodvojivi deo njenog psihoterapijskog rada, jer je to osnova za inspirisanje pojedinca na donošenje odluka o promeni, a samim tim i poboljšanja kvaliteta života.

Анастасия Пашкина

Психолог, гештальт-терапевт

Обучалась бакалавриату психологии в Томском Государственном Университете (НИ ТГУ). Аккредитованный гештальт-терапевт в Московском Гештальт Институте (ОПП ГП МГИ). Имею специализацию по работе с клиентами, страдающими от психиатрических диагнозов. Прохожу специализацию по сексологии в гештальт-подходе. Прежде чем заняться психологией, была медсестрой в отделении анестезиологии и реанимации. Бережная, внимательная, для меня важно, чтобы у клиента была свобода в процессе терапии. Работаю со взрослыми по запросам: построение отношений, улучшение качества жизни, поиск внутренних опор, сексологические трудности, без запроса – когда клиент чувствует, что что-то не так. Работаю с клиентами, страдающими от психиатрических диагнозов, сотрудничая с психиатром. Регулярно прохожу супервизию (личную и групповую), личную терапию, сотрудничаю с коллегами в сообществе. В свободное время занимаюсь плаванием, прогулками, игрой на пианино.

Lidija Komanović
Msc Psiholog

Lidija je master studije psihologije završila na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, sa usmerenjem na industrijsko-organizacijsku psihologiju. S obzirom da veliki značaj pridaje i neformalnom obrazovanju, volontirala je u različitim organizacijama i posećivala konferencije/predavanja i na taj način bogatila svoje lično iskustvo. Usmerena je na ljudske resurse. U našem centru radi kao pripravnik i bavi se psihološkim testiranjem, selekcijom i regrutacijom, a najviše je zainteresovana za oblast razvoja zaposlenih kroz treninge i radionice jer smatra da sticanje novih veština ima višestruke koristi i za zaposlene i za organizaciju. Slobodno vreme provodi sa prijateljima ili u teretani. Pored teretane, omiljeni hobi joj je igranje društvenih igara.